Передплата 2024 «Добра кухня»

У Молдові затвердили новий уряд

  • 16.02.2023, 18:30
  • 778

Парламент Молдови затвердив новий уряд

Дорін Речан. Фото із сайту парламенту Молдови
Дорін Речан. Фото із сайту парламенту Молдови

Депутати парламенту Молдови затвердили новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Доріном Речаном.

Кабмін Речана підтримали 62 депутати керівної партії «Дія і солідарність». Парламентська опозиція не проголосувала за новий уряд.

Кабінет Речана складатиметься із 10 чоловіків і семи жінок. Нових людей у його уряді лише четверо.

Ніку Попеску зберіг посаду міністра закордонних справ і євроінтеграції, він також буде одним із трьох віцепрем'єрів. Міністром оборони Молдови буде й надалі Анатоліє Носатий.

Представляючи команду у парламенті в четвер, Речан розповів про три пріоритети уряду: дисципліна і порядок у державних установах; економічний розвиток; мир і стабільність.

Він також зазначив, що до кінця року уряд має чітке завдання відкрити переговори про вступ до Європейського Союзу та прискорити зміни, необхідні для того, щоб Молдова стала повноправним членом Європейського Союзу.

Новий прем'єр також зазначив, що Молдова все ще є об'єктом гібридних атак.

«Ми очікуємо, що інтенсивність зросте ще більше в найближчий період, але у нас також є установи, готові впоратися», — заявив він.

Речан також пообіцяв почати денонсувати угоди, які уклали у межах СНД.

10 лютого прем'єрка Наталія Гаврилиця оголосила про відставку. Після цього президентка Мая Санду запропонувала на посаду глави уряду кандидатуру свого нинішнього радника з питань оборони і національної безпеки Доріна Речана.

Схожі новини