Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Новий наступ росіян може відбутися у Луганській області або поблизу Вугледара на Донеччині, — аналітики

  • 28.01.2023, 12:30
  • 580

Інсайдери кремля повідомили агентству Bloomberg, що президент рф володимир путін готує новий наступ у лютому-березні, аби повернути ініціативу на полі бою

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Військові експерти вважають, що нещодавні обмежені російські наземні атаки в Запорізькій області можуть бути спрямовані на створення умов для наступу у Луганській області.

Також росія передислоковує частини 2-ї мотострілецької дивізії з білорусі до Луганської області.

Це свідчить про те, що запланований російський наступ, про який йдеться, найімовірніше, спрямований на Луганську область, хоча він також може відбутися і в районі Вугледара на заході від Донецька.

Аналітики переконані, що вкрай малоймовірно, що цей новий наступ буде спрямований на північ України з боку білорусі.

У звіті йдеться, що путін здійснює превентивне помилування засуджених, які беруть участь у війні росії в Україні.

За попередніми даними, ці превентивні президентські помилування можуть сприяти подальшому вербуванню в колоніях і, ймовірно, дають ПВК «Вагнер» можливість діяти більш безкарно на полі бою.

Аналітики також пишуть, що розслідування російського опозиційного видання підтвердило, що російська влада депортує дітей з окупованої Херсонської області до окупованого Криму.

Йдеться у звіті інституту і про те, що російські офіційні особи заперечили звіт Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) про вибухи на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) 26 січня.

російське військове командування, ймовірно, намагається обмежити висвітлення фронтових подій у мережі, щоб відновити контроль над російським інформаційним простором напередодні можливого нового наступу.

Як припускають аналітики, можливо, вони також намагаються відновити свої попередні невдалі спроби цензури, спрямовані на спільноту критично налаштованих військових блогерів.

На думку експертів, зусилля Міністерства оборони рф обмежити доступ військових блогерів до армії не зупинить критику.

«Тактика міноборони росії щодо придушення інформації з фронту створить вакуум в інформаційному просторі, який заповнять пов’язані з „Вагнером“ військові блогери, що неприязнь до відомства. Використання рф нетрадиційних військових формувань також вплине на ефективність регулювання» — підсумовують у звіті інституту.

Схожі новини