Передплата 2024 «Добрий господар»

Замість подарунків: син захисника просить для тата звання Героя України посмертно

У листі до Святого Миколая 8-ми річний Дмитрик попросив у Святого Миколая не іграшок чи солодощів, а щоб його тато посмертно отримав Героя України.

Його батько — Василь Кордюк, гранатометник 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Василь Кордюк
Василь Кордюк

Він загинув під час де окупації правобережжя Херсонщини. У бронеавтомобіль «Козак» влучив артилерійський снаряд, Василь витягнув з нього кількох поранених побратимів, під масованим обстрілом мінометів, допоміг їх евакуювати та до останнього залишався на бойовій позиції.

Дружина Василя, Ольга розповідає, що її чоловік пішов у військкомат на початку повномасштабного вторгнення.

«Він говорив, що іде захищати дітей, і казав, що якщо вони прийдуть сюди, то вже буде пізно. Коли чоловік пішов служити, син вже тоді дуже пишався батьком і всім казав, що його тато герой. Але коли чоловік загинув, я Дмитрику все чесно розповіла: батько загинув, рятуючи хлопців. І син дуже хоче, щоб отримати звання Героя України за тата і щоб всі знали який у нього був тато», — розповідає Ольга.

Коли Дмитрик написав в листі до Миколая, що хоче, щоб тато отримав Героя України, рідня зареєстрували петицію до президента, аби допомогти втілити дитячу мрію в життя і пам’ять про Василя Кордюка який пожертвував власним життям, щоб врятувати інших.

Рідні просять підтримати петицію. Для цього потрібно перейти за посиланням.

Окрім 8-ми річного Дмитрика, без батька залишилися 3-річна Настя.

Схожі новини