Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Волинському драмтеатрі експонують картини «Разом переможемо»

Полотна присвячені війні та бійцям полку «Азов»

Фото Сергія Скулинця
Фото Сергія Скулинця

У Луцьку (Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка) експонують картини художників України на тему героїчності ЗСУ та бійців з полку «Азов». Це ексклюзивні роботи «Обереги» художниці з Києва Наталії Мелес та молодої луцької художниці Анастасії Куц. Картини експонують в рамках благодійного марафону «Разом переможемо».

На одній з робіт — кіт з синьо-жовтим стягом і напис «Чекаю на перемогу». Також намальовані емоції захисників Маріуполя, які потрапили у полон, серед яких і незламна «Пташка».

Як розповів у коментарі для «ВЗ» художній керівник Волинського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, волонтер, громадський діяч, співак Сергій Скулинець, картини продаватимуться на спеціальному аукціоні до 13 листопада, щоб зібрати кошти на купівлю авто для 72 бригади.

«Завдяки цій виставці наближаємо нашу перемогу, — сказав Сергій Скулинець. — Під час Дня української писемності та мови одну з картин купили на аукціоні за дві тисячі гривень. Аукціон триває. У рамках виставки відбувся також акторський перформанс «І ожила добра слава — слава України».

Анастасія Куц — молода живописиця Волині. Зазвичай малює сюжети воїнів, які героїчно відстоювали Маріуполь. Саме її роботи найбільше купують на аукціоні. Серед покупців — друзі родин полку «Азов».

"Я створюю портрети, зображаю військових із початку повномасштабної війни, — розповіла Анастасія. — Війна — це біль, я виливаю цей біль у роботи. Для мене почесно наближати перемогу і допомогти фронту".

Схожі новини