Передплата 2024 «Добрий господар»

У Червоноградському районі Львівщини зводять новий притулок для тварин площею 7 га

Домівка врятованих тварин розширює горизонти і невдовзі планує переселитися з парку «Знесіння»

Волонтери Домівки врятованих тварин, що в парку «Знесіння», закликають небайдужих львів'ян приносити у притулок будівельні тачки. Вони зараз вкрай потрібні не лише для санітарного чищення вольєрів чи вивозу сміття, а й для будівельних робіт нового тваринного притулку, який постане у Червоноградському районі Львівщини, в селі Тичок.

Як розповів у коментарі для «ВЗ» волонтер, зоозахисник, керівник Домівки врятованих тварин Орест Залипський, для будівельних робіт потрібно щонайменше десять тачок хорошої якості. Якщо в когось вдома тачка без діла, каже Орест, приносьте волонтерам на добру справу — будівництво нового притулку.

«Будуємо новий притулок площею 7 га за кошти благодійників і вже витратили на нього 12 мільйонів гривень, — розповідає Орест. — Через війну роботи відчутно здорожчали. Раніше кубічний метр плитки ми купували по 200 гривень, тепер по 800… Ціни на будівельні матеріали постійно зростають. Наразі не знаємо кінцевої ціни проєкту. До війни планували, що притулок вдасться звести за три мільйони гривень. Новий притулок плануємо відкрити у травні 2023 року, він буде розрахований на півтори тисячі тварин. Заклад буде кращим, ніж у львівському парку „Знесіння“ (чимало людей нарікали на специфічний запах в парку, що доносився від Домівки врятованих тварин. — Авт.). Притулок буде найкращий в Україні по умовах утримання диких і свійських тварин, які потребують догляду та лікування. Для диких тварин умови в притулку будуть наближені до природних. Для свійських — великі пасовища, просторі вольєри».

Схожі новини