Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Волонтери з Красного сушать фрукти на узвар для ЗСУ

На фронт відправили три десятки упаковок «вітамінних бомб»

Фото Романа Матвіюка
Фото Романа Матвіюка

У селищі Красному Золочівського району Львівської області започаткували соціальну ініціативу — волонтери готують вітамінну суміш для покращення імунітету українських бійців, які захищають державу на фронті. На передову сушать два типи вітамінних «бомб». Перший — це «Узвар» (сушені яблука, грушки, сливи, суниці, чорниці), другий — «Вітамінний мікс» (сушений лимон, апельсин, курага, журавлина, родзинки, чищене насіння гарбуза та соняшника, яблука, грушки). Перші партії фасованих фруктів вже відправлено на передову. На упаковках запальні гасла для фронтовиків — «Смачного! Разом до перемоги!».

Як розповів для «ВЗ» громадський активіст Красного Роман Матвіюк, ідея виникла спонтанно і є актуальною в осінній сезон. «Корисні смаколики вкрай необхідні в осінньо-зимовий період для наших захисників на передовій, — каже Роман. — Завдяки небайдужим людям, які приносять необхідні компоненти для приготування, вдається приготувати два типи вітамінних „бомб“. Ми надалі потребуємо фруктів для коктейлів. Ця суміш нашим захисникам і захисницям на передовій особливо смакує. Їм достатньо покласти ложечку-дві в горнятко з гарячою водою і мають ароматний, вітамінний, надзвичайно корисний для імунітету напій, профілактику застуди. Господиньки з селища Красне вже відправили на передову понад 30 упаковок. Компоненти для фасування і приготування суміші волонтерська кухня купує переважно за спонсорські гроші».

За його словами, селище з перших днів війни перетворилося на гуманітарний хаб, приймає вимушених переселенців. У Красному офіційно зареєстровано 2 тисячі 800 переселенців, з них у закладах комунальної власності зараз мешкає 29 осіб (раніше було 350).

Схожі новини