Передплата 2024 ВЗ

Словаччина придбає у Фінляндії бронетранспортери

  • 31.08.2022, 19:15
  • 660

Словаччина придбає у Фінляндії 76 бронетранспортерів

Словаччина придбає у Фінляндії 76 бронетранспортерів. Фото із мережі
Словаччина придбає у Фінляндії 76 бронетранспортерів. Фото із мережі

Їхня вартість — 447 млн євро.

Як повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, країни підписали міжурядову угоду із Фінляндією про придбання 76 бронетранспортерів Patria AMVXP на суму 447 мільйонів євро.

Про це передає словацька агенція TASR.

«Ми виконали всі передумови, щоб мати змогу укласти прозорий і дуже вигідний для Словаччини контракт, який забезпечить словацькі збройні сили вкрай важливими засобами, яких вони досі не мали», — заявив Надь на брифінгу.

Очільник Міноборони Словаччини уточнив, що контракт уклали між державною компанією Konstrukta Defence і фінським виробником Patria, а також підписали окрему угоду між Patria та оборонним відомством.

Він пояснив, що до виконання замовлення буде залучено понад 40% оборонних компаній Словаччини, тобто — більш як 40 підприємств. Перший бронетранспортер мають доставити у Словаччину у вересні 2023 року.

Patria AMVXP — це бронетранспортер із формулою шасі 8×8, оснащений 30-мм гарматою і бойовим модулем Turra-30. Техніка стане основою для нової важкої механізованої бригади, яку мають сформувати у Словаччині відповідно до вимог НАТО.


Джерело: TASR

Схожі новини