Передплата 2024 ВЗ

США нададуть Україні ще $ 4,5 млрд на потреби бюджету: перші $ 3 млрд вже в серпні

  • 08.08.2022, 20:15
  • 845

Сполучені Штати Америки виділять уряду України додатково 4,5 млрд доларів, в результаті чого загальна бюджетна підтримка з лютого 2022 року досягне 8,5 млрд доларів

Фото з мережі
Фото з мережі

Про це пише Reuters.

Як повідомляється, фінансування вже погоджено з Міністерством фінансів США через Світовий банк. В Агентстві міжнародного розвитку (USAID) інформували, що перший транш на 3 млрд доларів буде вже в серпні.

За даними USAID, до цього в липні Україні було переведено транш у розмірі 1,7 млрд доларів, в червні - 1,3 млрд доларів.

Кошти призначені для того, щоб допомогти уряду України зберегти основні функції, включаючи соціальну та фінансову допомогу населенню, дітям-інвалідам та мільйонам внутрішніх переселенців.

Крім того, бюджетна підтримка дозволить забезпечити енергопостачання лікарень, шкіл та інших об'єктів критичної інфраструктури, а також виплатити зарплати медикам, вчителям та іншим бюджетникам.

За оцінками української сторони, країна стикається з дефіцитом бюджету в розмірі 5 млрд доларів на місяць або 2,5% довоєнного ВВП через витрати на війну і скорочення податкових надходжень.

Схожі новини