Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Призначеним окупантами псевдопосадовцям «Бердянського міського управління МНС» повідомлено про підозру у колабораціонізмі

  • 04.08.2022, 06:45
  • 624

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За даними слідства, житель Бердянська добровільно надав згоду на співпрацю з представниками держави-агресора. Його призначено начальником незаконно створеного на території тимчасово окупованого міста правоохоронного органу — «Бердянське міське управління МНС».

Наразі підозрюваний виконує покладені на нього обов’язки, в тому числі з формування структури та укомплектування штату, а також організовує роботу підпорядкованого йому органу.

Ще один житель окупованого міста, у минулому — звільнений зі служби в ДСНС України, прийняв пропозицію представників збройних сил рф про співпрацю та був призначений так званим «виконуючим обов’язки заступника начальника Бердянського міського управління МНС — начальником 1-ї пожежно-рятувальної станції м. Бердянська». Використовуючи надані йому окупаційною владою повноваження, підозрюваний забезпечує роботу підпорядкованого йому підрозділу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі новини