Передплата 2024 ВЗ

На Херсонщині поліцейські зафіксували 11 воєнних злочинів проти мирних жителів

  • 26.07.2022, 20:15
  • 698

За минулу добу працівники поліції відкрили 11 кримінальних проваджень щодо злочинів російських загарбників проти цивільного населення. Серед них колабораційна діяльність, викрадення автотранспорту, знищення 13 гектарів лісу та 20 гектарів посівів пшениці через обстріли з реактивних систем залпового вогню "Смерч" і "Ураган"

На Херсонщині поліцейські зафіксували 11 воєнних злочинів проти мирних жителів
На Херсонщині поліцейські зафіксували 11 воєнних злочинів проти мирних жителів

Відкрито два кримінальних провадження за ст.111−1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. У Херсоні працівниця дитячого садочка почала співпрацю з росіянами та очолила окупаційне «управління освіти». Жінці загрожує до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

У тимчасово окупованому місті Гола Пристань 32-річна жінка перейшла на бік ворога і з самого початку окупації співпрацює з новопризначеною окупаційною владою. Вона добровільно обійняла посаду працівника так званої «громадської приймальні військово-цивільної адміністрації м. Гола Пристань».

Крім того, розпочато 8 кримінальних проваджень за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Внаслідок ведення бойових дій сталося загоряння соснового лісу на території Горностаївської територіальної громади. Також у Каховському районі через бойові дії сталося загоряння посівів пшениці.

Поліція щодня документує злочини, вчинені російськими окупантами проти мирного населення. За кожним фактом відкриті кримінальні провадження.

Національна поліція України

Схожі новини