Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна може отримати дозвіл на удари західною зброєю по росії до початку зими: заява

  • 27.09.2024, 12:30
  • 184

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі вважає, що рішення щодо зняття обмежень для України на застосування західної далекобійної зброї по військових цілях на території рф можуть ухвалити вже до початку зими

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Він наголосив, що очікує на те, що впродовж найближчих тижнів буде «дуже сильна позиція», щоб забезпечити Україну усім необхідним.

«Ми зустрічаємося тут, на Генасамблеї ООН. Я знаю, що президент Зеленський зустрічається з президентом Байденом у Вашингтоні. Попереду також зустріч „Групи двадцяти“. Я очікую, що впродовж найближчих днів і тижнів ми будемо мати дуже сильну позицію, щоб забезпечити Україну усім необхідним, оскільки ми наближаємося до цієї важкої зими 2025 року», — заявив він.

Окрім цього, очільник британського МЗС зазначив, що дані розвідки країни свідчать, що ситуація для володимира путіна наступного року буде складнішою.

«Його економіка в поганому стані. Йому буде дуже важко впоратися із кількістю втрат і жертв, яких він зазнав», — переконаний міністр.

Водночас він вказав на успіхи України, зокрема — й у Чорному морі та у курській області рф.

«Україні вже вдалося відвоювати половину захоплених земель. Їй вже вдалось вибити путіна з Чорного моря. Вона пішла у наступ у курській області й, сподіваюся, утримає ці позиції. Насправді саме зараз той момент, адже ми переходимо з осені у зимовий період, коли Захід має продемонструвати свою сміливість та абсолютну відданість», — додав головний британський дипломат.

Схожі новини