Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дударик презентував сьому пісню проєкту «Прийняття»  

  • 09.07.2022, 09:50
  • 569

Національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» презентувала сьому пісню у рамках проєкту «Прийняття» «Чуєш, мій друже, славний юначе»

Дударик презентував сьому пісню проєкту «Прийняття»  
Дударик презентував сьому пісню проєкту «Прийняття»  

Презентація традиційно відбувається щочетверга, повідомили у капелі.


«Чуєш, мій друже, славний юначе» — українська народна повстанська пісня. Росіяни цю пісню вкрали і них вона стала, як гімн: «ми смєло в бой пойдєм, за власть совєтов.».

Слова оригінальної пісні написала поетеса Олена Теліга. За деякими даними сталося це у Празі в 20-ті роки минулого століття. Доопрацював і відродив твір Тарас Компаніченко. Власне його виконання надихнуло капелу взяти до репертуару цей твір.

«Часом чуємо питання: „…В українців десятки і сотні тисяч пісень, невже шкода одну-дві росіянам подарувати?“. Зась вам! Прийде час, коли кожна нація відбере своє, і тоді від московії залишаться хіба що матюки, та й ті тюрки заберуть», — наголосили у Дударику.

Як відомо, проєкт «Прийняття» — це твори Тараса Шевченка та пісні, які росіяни вкрали в українців.

Щочетверга о 14:00 на YouTube та у соцмережах Дударики презентуватимуть пісні, які поцупили у нашого народу москалі.

Капела ідентифікує співанки, відшукує оригінальний текст, далі твори аранжуються, розучуються (період прийняття тривав приблизно півроку) і презентуються в медіа для широкого загалу і на саркому москалям.

Зібрані під час проєкту кошти передадуть Збройним Силам України.

Схожі новини