Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росіяни посилять наступи на Слов’янськ і Сіверськ, – аналітики

  • 12.06.2022, 08:46
  • 542

Ймовірно, ворог продовжить і посилить наступи на Слов’янськ і Сіверськ

росіяни посилять наступи на Слов’янськ і Сіверськ, – аналітики
росіяни посилять наступи на Слов’янськ і Сіверськ, – аналітики

Про це передає американський Інститут вивчення війни (ISW).

Відтак, кремль визнав, що не може швидко досягти своїх цілей в Україні і продовжує коригувати свої військові цілі, намагаючись виправити початкові недоліки вторгнення в Україну.

Також в інституті вважають, що українським військам буде потрібна послідовна підтримка Заходу, особливо щодо артилерійських систем, оскільки російська чисельність і ресурси посилюють тиск на українські сили.

Основні висновки експертів ISW:

  • Російські війська продовжували наземні наступи в районі Сєвєродонецька, але українські захисники зберігають контроль над промисловим районом міста станом на 11 червня.
  • Загарбники, ймовірно, відновили зусилля з перерізання траси Т1303 Гірське-Лисичанськ і почали невдалий штурм населених пунктів уздовж траси Т1302 Бахмут-Лисичанськ.
  • Окупанти продовжували штурм населених пунктів на південний захід і південний схід від Ізюма, намагаючись відновити наступи на Слов’янськ.
  • Українські сили, ймовірно, відновили контрнаступ на північному заході від Херсона (у Киселівці) 11 червня, на південь від попередніх операцій.
  • Російські окупаційні чиновники видали першу партію російських паспортів у Херсоні та Мелітополі.

Інститут припускає, що російські та чеченські підрозділи також взяли під контроль залізничну станцію в Комишувасі (приблизно в 7 км на захід від Т1303) і, ймовірно, спробують з’єднатися з підрозділами, що наступають на Оріхове.

російські війська побудували новий міст уздовж російських наземних ліній зв’язку до Ізюма Харківської області, що також може свідчити про те, що російські сили продовжуватимуть посилювати наступальні операції на Слов’янськ і Сіверськ.

За даними інституту, кремль продовжує красти українське зерно та іншу продукцію та вивозити її на територію рф та Криму.

Фото із мережі

Схожі новини