Передплата 2024 «Добра кухня»

За 2 місяці доставили 150 дронів: історія волонтерів

  • 10.06.2022, 13:12
  • 821

Небайдужі об’єднали навколо спільної мети

Роман Лев в групі в Фейсбуці «Фундація допомоги захисника України» ділиться історією дівчини Аліси Аверіної про збір волонтерських дронів за кордоном серед учасників фотокомьюніті.

«Друзі з Skylum Software підтримали ідею. І вже за кілька днів у Польщі шукали склад і команду волонтерів. У мене є декілька супер крутих друзів, що згодилися влаштувати склад просто у себе вдома. Ніхто на той момент не розумів масштабів і всі процеси будувалися на чистому ентузіазмі та бажанні допомагати», — розповідає про ініціативу Аліса Аверіна.

За перший тиждень волонтери отримали 20 дронів і понад 200 комітів.

«В процесі вже вчилися розмитнювати та перевозити через кордон, знайшли „своїх логістів“ і побудували процес з прийомом, активацією, розподілом та логістикою. Страшно згадати що відправка перших дронів — то було мінімум 50 дзвінків, ланцюжок із купи людей і дуже часто все рушилося на етапі домовленостей з волонтерами-перевізниками», — розповідає Аліса про волонтерські будні.

За 2 місяці доставили в Україну понад 150 дронів. У волонтерів вже є склади у Варшаві, Вроцлаві та Львові.

«Наша команда зараз складається 8 осіб і понад 10 волонтерів, що постійно нам допомагають, це все нереальні люди, що горять однією метою», — додає Аліса.

Схожі новини