Передплата 2024 «Добрий господар»

Партія новітніх дронів для бійців батальйону ударних БпАК «Ахіллес»

  • 20.06.2024, 13:38
  • 224

Петро Порошенко передав партію новітніх дронів бійцям батальйону ударних БпАК «Ахіллес» 92-ї бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Лише за травень на Харківщині, відбиваючи росіян у районі Липців, бійці батальйону уразили 557 цілей противника — техніку, БК, ворожі фортифікації та особовий склад

Фото "ВЗ"
Фото "ВЗ"

Як розповідають у батальйоні, на Харківському напрямку порівняно з Бахмутом, де хлопці воювали раніше, противник має на порядок більше засобів повітряної розвідки, а також більш інтенсивне нанесення ракетних атак. Окрім того, надзвичайно велике насичення засобами ППО — на порядок більше, ніж у Бахмуті - а самі протиповітряні засоби є більш новітніми зразками.

«Ахіллес» — це один із найбільш компетентних та професійних підрозділів у своїй сфері, говорить Порошенко. «Почали вони ще 24 лютого 2022 року, а зараз уже ставлять чудові рекордні результати зі знищення ворога. У ці дні — на Харківщині — ви точно бачили відео їхньої роботи в інтернеті», — написав пʼятий президент у соцмережах.

«Підрозділ непростий, тому й FPV особливі — це новітні експериментальні дрони. Багато розповідати про них не можемо, це таємниця і смертельний сюрприз для ворога. Але зроблю натяк — тут використовується принцип самонаведення). Чекаємо на зворотній зв’язок і будемо спільно допрацьовувати наші технології наближення перемоги», — розповідає Петро Порошенко.

«Завдяки цим „пташкам“ вже завтра ми будемо знищувати ворожу техніку і живу силу противника», — говорить представник батальйону. «Черговий приклад ефективної, крутої співпраці! Це наш конструктив і приклад національної єдності», — переконаний пʼятий президент.

Схожі новини