Передплата 2024 «Добрий господар»

У ЄС ухвалили шостий пакет санкції проти росії

  • 03.06.2022, 11:45
  • 551

Євросоюз остаточно затвердив шостий пакет санкцій проти рф

У ЄС ухвалили шостий пакет санкції проти росії
У ЄС ухвалили шостий пакет санкції проти росії

Про це передають європейські ЗМІ.

Йдеться, зокрема, про відмову країн ЄС від імпорту російської нафти протягом 6 місяців, а від імпорту нафтопродуктів протягом 8 місяців. Винятки — Болгарія та Хорватія, також під санкції не потрапить нафта, яку постачають трубопроводами.

Від SWIFT відключать три російські банки: Сбербанк, Московський кредитний банк та Россельхозбанк. Також відключать один білоруський банк — Білоруський банк розвитку та реконструкції.

У ЄС забороняють мовлення трьох російських телеканалів: «Россия 24», «Россия РТР» та ТВЦ.

ЄС забороняє надання росії будь-яких бухгалтерських, консультаційних, рекламних послуг, а також доступ до хмарних сервісів.

ЄС розширює перелік компаній та осіб, яким заборонено продавати товари подвійного призначення. Туди увійдуть як росіяни, так і білоруси. Також збільшать перелік і самих товарів, зокрема, туди додадуть майже 80 хімікатів, які можуть застосовувати для виготовлення хімічної зброї.

ЄС розширює перелік персональних санкцій проти людей та компаній. Туди додали росіян, які підтримують війну, які відповідальні за воєнні злочини в Бучі та які пов'язані з оборонною промисловістю рф. Конкретні імена та назви оприлюднять у журналі ЄС.

Фото із мережі

Схожі новини