Передплата 2024 «Добрий господар»

Двоє закарпатців попалися на переправленні осіб через кордон

  • 29.05.2022, 11:14
  • 619

Правопорушників, які за гроші планували перемістити за кордон військовозобов’язаних українців, викрили правоохоронці на Закарпатті

Двоє закарпатців попалися на переправленні осіб через кордон
Двоє закарпатців попалися на переправленні осіб через кордон

В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ було встановлено двоє чоловіків — жителів області, які мали намір отримати неправомірну грошову вигоду за сприяння у незаконному перетині через українсько-угорський кордон 43-річного українця. Свої послуги фігуранти оцінили у 5000 доларів США.

Днями правоохоронці задокументували факт передачі неправомірної грошової винагороди. Фігурантам вже вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». У випадку доведення їх вини у суді, українцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Заходи з викриття та затримання правопорушників проводили співробітники внутрішньої та власної безпеки і Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області, слідчого ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Схожі новини