Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Корову врятували “надзвичайники”

Співробітникам Державної служби з надзвичайних ситуацій доводиться реагувати й на досить незвичні виклики. Скажімо, на такий, який стався нещодавно на околиці міста Бережан, на вигоні у напрямку села Посухова

Корову врятували “надзвичайники”
Корову врятували “надзвичайники”

У 7-у державну пожежно-рятувальну частину 2-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Тернопільській області надійшов виклик від стривожених селян: їхня корова впала у меліоративний канал з водою, який пролягає неподалік пасовища.

Самотужки вибратися звідти перелякана тварина не могла. Та й господарям визволити корову із цієї пастки не вдавалося. Надія була на професійних рятувальників. Вони оперативно прибули на місце події і з допомогою буксирувальних стрічок хвилин за 20 витягнули корову із траншеї. Рогата не травмувалася, «своїм ходом» пішла додому за своїм ґаздою.

Не вперше українським «надзвичайникам» випадає рятувати тварин. Надають допомогу собакам, коням, які потрапляють у каналізаційні люки, знімають з дерев котів, з дахів і балконів «евакуйовують» кажанів, бджолині рої, відловлюють гадюк у під’їздах. Кілька днів тому у Білій Церкві підрозділ ДСНС передав господині екзотичного домашнього єнота, який чкурнув на височенну тополю.

Читайте також: Шафа з Бородянки

Схожі новини