Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шафа з Бородянки

Бідолашну кицю врятував «ЗооПатруль». Тепер її фото – на футболках та шоперах

Котика випадково побачила волонтерка. Він сидів на сьомому поверсі розбомбленого будинку, що у Бородянці. На краю прірви…

Мем з мережі
Мем з мережі

Два місяці без їжі та води. Коли волонтери разом з рятувальниками зняли бідолашну тваринку з будинку за допомогою спецтехніки, спершу подумали, що це кіт. Згодом виявилося, що це киця. Вона була виснажена… Два місяці без їжі та води. Але втрималася, як та бородянська шафка у зруйнованому будинку! Волонтери вирішили саме так назвати котика – Шафа!

Фото ЗооПатруль
Фото ЗооПатруль

Долучилися до порятунку тварини волонтери «ЗооПатруля». Кицю відвезли до ветеринара.

Фото ЗооПатруль
Фото ЗооПатруль

«Малесенька пережила такі жахіття. Але головне – вона жива, - написали на своїй сторінці у фейсбуці зооволонтери. – І більше того, ніяких пошкоджень чи поранень ветеринари при огляді не виявили. Звісно ж, як завжди це трапляється після резонансу і розголосу, знайшлась жінка, що стверджує – «киця моя, віддайте». Нагадаємо, що покинута киця два місяці просиділа у тому домі й жодних повідомлень з проханням врятувати ні від яких господарів ми не отримували. Кицю випадково помітила волонтерка і згодом вийшла на нашу організацію. Малесенька пережила справжнісіньке пекло – обстріли, голод. У неї не було ні краплинки води».

Киці – понад 10 років. Ветеринари визначили це за станом зубів. Коли про тваринку з Бородянки зняли сюжет, вона в мить стала популярною. Звісно, з’явилося й чимало мемів з кицею. Має Шафа й свою сторінку в Instagram - Shafa_the_cat.

Малюнок з мережі
Малюнок з мережі
Малюнок Memagram
Малюнок Memagram
  • Весь час наша таємна зброя була заблокована на сьомому поверсі у Бородянці, - пишуть дописувачі у соцмережах. – Тепер вона вирвалася. За наслідки не відповідаємо, ця киця дуже-дуже не любить русню.
  • У неї такий погляд: «Ну, москалі, я з вами розберуся!», - так прокоментувала фотографію Шафи інша дописувачка.

Зараз у Шафи розпочався новий етап у житті. У неї з’явилися нові люблячі господарі, які ніколи її не залишать. Про це журналістці «ВЗ» розповіла волонтерка «ЗооПатруля» Ангеліна.

- Зараз киця живе у Києві у волонтера, який її врятував, - каже Ангеліна. – Він разом з дружиною доглядає кицю. Вона добре їсть. Навіть муркає! У неї все добре.

Фото ЗооПатруль
Фото ЗооПатруль

З’явилась жінка, яка каже, що це її киця. Але ми вирішили, що не будемо віддавати їй котика, - веде далі Ангеліна. - Вона залишила тварину у небезпеці. Крім того, плутається у своїх історіях. Каже, то «вона вийшла ненадовго», то «поїхала». Факт залишається фактом – котика вона залишила.

Зооволонтери створили футболки та шопери з зображенням Шафи.

- Усі виручені кошти підуть на порятунок тварин, - каже волонтерка. – Футболка – 700 грн, а шопер – 300 грн. Ще плануємо виготовляти й іншу сувенірну продукцію з фотографією Шафи – горнятка, худі тощо.

Читайте також: «Який півень стоятиме у Василькові, будемо обирати з громадою»

Схожі новини