Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Цих птахів більше не лякає війна

Для комфортного відпочинку їм постелили матрацики із соломи

У столичному зоопарку нанду так само добре, як на історичній батьківщині, у Південній Америці.
У столичному зоопарку нанду так само добре, як на історичній батьківщині, у Південній Америці.

Три місяці «відходило» від пережитих на Сумщині стресів війни тріо птахів нанду. Волонтери вивезли їх із зони обстрілів у столицю, і тепер ними опікуються працівники Київського зоопарку.

Нанду — дуже схожі до афри­канських страусів південноаме­риканські птахи, які не літають. Після евакуації у столиці їх під­лікували. А тепер проводять на­ступні етапи реабілітації, у тому числі - соціалізацію. Нанду біль­ше не повинні боятися людей. За словами працівників зоо­притулку, цих птахів поселили в одному відкритому вольєрі із «земляками» — гуанако (ссавця­ми роду лам родини верблюдо­вих, яких вважають предками одомашненої лами і альпаки). Батьківщиною гуанако теж є Південна Америка.

Адміністрація Київського зоо повідомила, що для комфорт­ного проживання птахів нанду облаштували кам’янисту гря­ду з водоспадом, дерев’яні ко­лоди, тіньовий навіс від сонця та навіс від негоди. Щоб твари­нам зручно було лежати, їм на­дали матраци із соломи. А ще всю територію вольєру вкрили різними видами ґрунтів та заса­дили деревами, кущами і соко­витою травичкою. Зелень охоче смакують нові поселенці. До їх­ніх послуг також ставок із «пля­жем» — бо тварини люблять при­ймати піщані та водяні ванни.

Схожі новини