Передплата 2024 «Добрий господар»

Медики розповіли про симптоми "Омікрону", які тривають після одужання

  • 29.01.2022, 19:45
  • 24.1K

Фахівці з'ясували, що багато пацієнтів скаржаться на біль у спині навіть після одужання. Дискомфорт може зберігатися тривалий час

Медики розповіли про симптоми "Омікрону", які тривають після одужання
Медики розповіли про симптоми "Омікрону", які тривають після одужання

Штам «Омікрон» проявляється різними симптомами, які відрізняються від традиційних. Однак медики припускають, що одна з ознак хвороби може тривати навіть після одужання.

Про це повідомляє Clutch.

Згідно з повідомленнями з Південної Африки, одним із цих нових симптомів є біль у спині. Медики наголошують, що багато пацієнтів скаржаться на біль у спині навіть після одужання.

Доктор Енн Мері повідомила: «Болі в спині, хоч і поширені під час більшості вірусних лихоманок, але порівняно з «Дельтою», у пацієнтів з «Омікроном», як правило, частіше буває біль в спині і рідко трапляється втрата нюху та смаку.

У багатьох пацієнтів виникають біль у попереку та сильна міалгія. Насправді міалгія може бути причиною цієї хронічної проблеми зі спиною.

Доктор Харіш Чафле сказав: «Можливо, що через запальні медіатори цей варіант викликає більше міалгії, ніж будь-який інший варіант після одужання».

Міалгія — це термін, що позначає м'язовий біль та ломоту. Цей м'язовий біль також описаний у різних джерелах як симптом «Омікрону».

Одним із перших, хто звернув увагу на цей симптом, була доктор Анжелік Кутзі, яка попередила про новий варіант. Вона пояснила, що цей симптом є особливо «інтенсивним» у нещеплених пацієнтів.

Читайте також: «Омікрон» — панівний штам у Польщі, — медики

Фото з мережі

Схожі новини