Передплата 2024 «Добрий господар»

В «Авантюрі» лише один професійний актор, решта - аматори

Вертеп аматорів приїхав з колядою на Яворівський полігон

В «Авантюрі» лише один професійний актор, решта - аматори
В «Авантюрі» лише один професійний актор, решта - аматори

Справжнім святом стала коляда для солдатів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади на Яворівському полігоні. З колядою і вертепом до них приїхали львів’яни, серед яких лише один професійний актор Віктор Лафарович, а решта аматори — медики, підприємці, художники, директори ресторанів… А організувала свято для воїнів членкиня вертепу — директор рекламного бюро Ірина Тарасенко. Одне слово, шанувальники українських традицій та люди з відкритими і щирими серцями. Це артвертеп «Авантюра», що був створений три роки тому, до складу якого увійшли ініціативні львів’яни.

— Три роки тому на фестинах у Будинку Грушевського зібралося гарне товариство, — розповіла журналістці «ВЗ» одна з учасниць вертепу, pr-менеджерка Першого театру Івона Лобан. — Оксана Бобошко вміє зібрати навколо себе друзів, серед яких була і Надія Ліщинська. Ми тоді співали, а Надя почула і каже: «Маю мрію, щоб у Львові був такий гарний вертеп, як колись був у моєму рідному Дрогобичі». Оксана Бобошко зачепилася за цю ідею, і запропонувала Мар’яні Лович написати сценарій, дала заклик у соцмережах, хто хоче взяти участь у дійстві, і вже взимку ми виступили з першим вертепом. Тому в «Авантюрі» лише один професійний актор, а всі решта аматори.

За словами Івони Лобан, яка вже третій рік поспіль виконує роль Ангела, «Авантюра» щороку для вертепу пише нові сценарії, створюють нові костюми за власний кошт. А далі репетиції, що тривають два місяці перед виступом. Тобто, каже пані Івона, усі успішні люди кидають свої роботи, відпрошуються у дітей (дружин/чоловіків) і приїжджають на репетиції, що тривають по чотири години.

— Окрім виступів з вертепом, ми займаємося благодійністю, — каже Івона Лобан. — Цього року нашу прем’єру присвятили Юрчику Клюсу, яку показали на даху у кіноцентрі «Горіховий гай». Діти з реабілітаційного центру «Мрія» створювали пів року сувеніри, які там реалізовували з благодійною метою. Таким чином ми мали можливість підтримати «Мрію». Інша благодійна акція — збір коштів для хворої дитини. Зібрали 20 тисяч, які віддали на лікування нашого «смайлика» 11-річного Юрчика Клюса (у хлопчика спінальна м’язова атрофія — СМА. — Г. Я.).

Фото Івони Лобан

Читайте також: Щоб допомогти важкохворим чоловіку та дочці, виготовляє Стрітенські свічки, декорує банки для освяченої води

Схожі новини