Передплата 2024 «Добрий господар»

«Руху» з «Вересом» ще не програвав

У суботу, 27 квітня, «Рух» у матчі 26-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на «Арені Львів» прийматиме «Верес» (початок о 18.00 год, матч з обмеженою кількістю глядачів). Рухівці з рівнянами в чемпіонатах ще не програвали

Момент попереднього матчу «Рух» - «Верес», який відбувся 8 квітня 2023 року на «Арені Львів». У боротьбі за м’яч нападник рухівців Ярослав Карабін (№22). Фото upl.ua
Момент попереднього матчу «Рух» - «Верес», який відбувся 8 квітня 2023 року на «Арені Львів». У боротьбі за м’яч нападник рухівців Ярослав Карабін (№22). Фото upl.ua

Історія зустрічей «Руху» та «Вереса» в УПЛ складає вже п’ять матчів, в яких тричі були зафіксовані нічиї та дві перемоги святкували рухівці. Востаннє «жовто-чорні» приймали «червоно-чорних» 8 квітня минулого року і переможця виявлено не було — нічия 0:0. Матч суперників у першому колі поточного чемпіонату в Рівному завершився розгромною перемогою «Руху» з рахунком 5:2. Саме у цій грі рухівці забили найбільше голів в одному матчі за весь час своїх виступів в УПЛ. Тоді на стадіоні «Авангард» в складі гостей дубль оформив Євгеній Пастух і по разу відзначалися Денис Теслюк, Юрій Климчук та Ілля Квасниця, а в господарів — бразилець Яго та Денис Балан. На той час «Верес» ще очолював Сергій Лавриненко.

До нового протистояння суперників «Рух» підійшов з гольовою клубною рекордною серією, яка триває в УПЛ дев’ять ігор (12 голів). Безпрограшна ж домашня серія рухівців триває в чемпіонаті чотири гри: перемога та 3 нічиї. Для «жовто-чорних» це буде ювілейний, 50-й, домашній матч в УПЛ.

Ось передматчева думка головного тренера «Руху» Віталія Пономарьова: «Ми вивчали як грає „Верес“. Це дуже організована команда, яка демонструє непогану гру в другому колі. Рівняни добре діють у перехідних фазах і „Рух“ повинен бути готовим до цього. Зараз у чемпіонаті немає прохідних матчів, тому на нас очікує серйозний поєдинок».

«Верес» на відміну від «Руху» бореться за збереження прописки в УПЛ, перебуваючи на 14-му місці в турнірній таблиці. У попередньому турі підопічні Олега Шандрука зіграли вдома внічию з одним із лідерів чемпіонату «Дніпром-1». Безнічийна ж гостьова серія «Вереса» триває в УПЛ 5 матчів: перемога та чотири поразки. Гравці «Вереса» з початку чемпіонату в гостях більше одного голу за матч не забивали.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича у Першій лізі змагаються за путівку до УПЛ. У черговому матчі чемпіонської групи «Карпати» у Львові несподівано зазнали поразки від своїх переслідувачів з «Інгульця», який також бореться за підвищення в ранзі, з рахунком 1:2. У складі «зелено-білих» голом відзначився Ян Костенко. «Карпати» впевнено очолюють свою групу, маючи 57 очок. У суботу, 27 квітня, «Карпати» в гостях зіграють з СК «Полтава» (початок — о 12.30 год, матч з обмеженою кількістю вболівальників).

Схожі новини