Передплата 2024 «Добрий господар»

Величезний банер із Бандерою з’явився у Тернополі

  • 28.12.2021, 12:17
  • 1 671

На будівлі Тернопільської обласної ради з’явився 11-метровий банер із портретом Степана Бандери

Величезний банер із Бандерою з’явився у Тернополі
Величезний банер із Бандерою з’явився у Тернополі

Відповідне розпорядження видав голова облради Михайло Головко. Очільник облради зазначив, що у такий спосіб хоче привернути увагу населення Тернопільщини до відзначення дня народження провідника Організації українських націоналістів (ОУН).

«1 січня ми відзначатимемо 113-ту річницю від дня народження Степана Бандери. Цього дня о 16:30 годині в Тернополі розпочнеться традиційна смолоскипна хода. Збір біля стадіону ім. Шухевича. Теоретик українського націоналістичного руху XX століття Степан Бандера народився у 1909-му році на Івано-Франківщині. Його життя обірвалося в досить молодому віці та пам’ять про нього живе у наших серцях. Переконаний, саме на таких постатях, як Степан Бандера повинні зростати наші діти!» — акцентував Михайло Головко.

Також голова облради зауважив, що Тернопільська обласна рада закликала президента повернути звання Героя України з надання ордена Держави (посмертно) Степану Бандері за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну Українську державу.

Одним з ініціаторів встановлення 11-метрового банера був керівник молодіжного методичного центру облради Богдан Бутковський, зазначає «Суспільне».

«Цього року були провокації, і ми вирішили цим банером показати, що у Тернополі Бандеру люблять, у Тернополі Бандеру шанують і справді для тернополян мати — Україна, а батько — це Бандера. Люди всі звертають увагу, усі фотографуються, діти підходять», — сказав Бутковський.

Нагадаємо, 14 грудня вандали облили пам'ятник Бандері в Тернополі червоною фарбою. Момент вандалізму зафіксували камери. Хуліганів — двох 21-річних жителів Житомира — розшукала поліція. За тиждень пам'ятник закидали яйцями. Після цього правоохоронці взяли під цілодобову охорону пам'ятник Бандері у Тернополі.

Як повідомляє Львівська обласна державна адміністрація святкування 113-ої річниці з дня народження Степана Бандери у Львові відбудеться 1 січня, о 14:00 год на площі М. Кропивницького — біля пам’ятника Степану Бандері.

Читайте також: Річницю створення УПА святкуватимуть на державному рівні

Фото: Дана Сарабун/Суспільне

Схожі новини