Передплата 2024 «Добрий господар»

У Тернополі знову атакували Бандеру

Зловмисників, які осквернили пам’ятник минулого тижня, затримали

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Другої атаки вандалів протягом семи днів зазнав пам’ятник Степану Бандері у Тернополі. Минулого вівторка невідома наразі особа жбурнула у постамент яйцем. Комунальники відмили пам’ятник. А правоохоронці розшукують хулігана.

Сім днів тому обідньої пори мо­лодий чоловік, не криючись, кинув у скульптуру провідника ОУН дві бан­ки червоної фарби, а потім дременув. Завдяки системам відеоспостере­ження «Гарпун», «Безпечне місце» по­ліцейські вирахували причетного до цього правопорушення, а також його спільника. Обом — 21 рік, живуть у Жи­томирі, у Тернопіль приїхали влас­ним авто. Як розповів кореспонденту «Високого Замку» речник обласного відділення Нацполіції Сергій Крета, зловмисники пояснили, що, вчиняю­чи хуліганські дії, керувалися власни­ми політичними поглядами…

За повідомленням речниці обласної прокуратури Лесі Долішньої, у понеділок одному підозрюваному обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту. Інший сьогодні, у середу, на суд не з'явився, відтак засідання перенесли на 29 грудня. Прокурор подав клопотання, щоб на наступне слухання підозрюваного привезли примусово.

Слухання відбулось у Тернопільському міськрайонному суді.

Проти зловмисників відкрито кри­мінальне провадження. Їм інкримі­нують наругу, вчинену групою осіб (частина 3 статті 297 Кримінального кодексу України). За скоєне загрожує обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років. Зловмис­никам можуть висунути й інше звину­вачення — розпалювання ворожнечі між соціальними групами населення.

Тим часом громадські активіс­ти Тернополя закликають владу вста­новити постійне чергування біля пам’ятника Степану Бандері. Набли­жається день народження провідника ОУН (1 січня), тож ймовірні нові прово­кації.

Читайте також: З Луцька винесуть Бандеру?

Схожі новини