Передплата 2024 «Добрий господар»

Термін дії COVID-сертифікатів тепер коротший: з 1 лютого набудуть чинності нові норми

  • 21.12.2021, 16:35
  • 788

Через нові наукові дані, пов’язані з коронавірусом і ефективністю вакцинації, Європейська комісія скоротила термін дії COVID-сертифікатів з 12 до 9 місяців

Як повідомляє пресслужба виконавчого органу ЄС, нові норми набудуть чинності з 1 лютого 2022 року.

Зокрема Європейський центр з контролю та профілактики захворювань рекомендує бустерні дози вакцини проти COVID-19 вже через шість місяців після курсу вакцинації.

«Сертифікат залишатиметься чинним на ще три місяці після згаданих шести, щоб це врахували під час проведення кампаній з вакцинації в країнах-членах ЄС, і їхні громадяни отримали доступ до бустерних доз препарату», — йдеться у повідомленні Європейської комісії.

Крім того, ЄС оновив правила відображення бустерних доз у COVID-сертифікаті. Якщо людина отримала два щеплення, а потім третє бустерне, у сертифікаті буде зроблена помітка 3/3. Якщо ж людині вводили однодозну вакцину або одну дозу дводозної вакцини, буде помітка 2/1.

Скоротити термін дії COVID-сертифікатів Єврокомісія рекомендувала ще в листопаді 2021 року, але тепер зміни ухвалили остаточно. Вони набудуть чинності на всій території ЄС із 1 лютого 2022 року, щоб країни-члени змогли змінити відповідне законодавство.

Читайте також: 42 мільйони доз вакцин проти COVID-19 для України, — МОЗ

Схожі новини