Передплата 2024 «Добрий господар»

Зняття санкцій проти Північного потоку–2 - поразка нинішньої влади, але це ще можливо змінити, - Порошенко

  • 16.12.2021, 19:30
  • 590

За 8 років від початку російської агресії проти України завдяки санкціям, які запровадили західні союзники, економіка країни-агресора не мала жодного зростання

Петро Порошенко. Фото зі сайту ЄС
Петро Порошенко. Фото зі сайту ЄС

Про це в кулуарах Верховної Ради журналістам сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Він зауважив, що нинішня влада послаблює позиції України, і зняття санкцій проти Північного потоку-2 — це поразка.

«Я хочу наголосили, що за вісім років після того, як Росія напала на Україну, в них не було жодного року економічного зростання. Російська економіка, ВВП, російські фінансові потужності опинилися в піке. І це — саме завдяки санкціям, які були застосовані і за моєю ініціативою. Вперше вони розпочалися після того, як я взяв участь у засіданні Ради Європейського Союзу. І ми зберегли одностайність позиції всіх наших партнерів. Санкції були застосовані за окупацію Криму, за вторгнення на Схід нашої держави, за військовий напад в Керченській протоці, за підривну роботу в Україні», — зазначив Порошенко.

«Зараз ми бачимо послаблення і ерозію української позиції. Першою поразкою є зняття санкцій по Північному потоку — 2 з боку американської адміністрації. Я вважаю, що реальних наслідків, які зазнає Україна — причому не тільки в енергетиці, економіці, фінансах, і зокрема — в питаннях безпеки, — чинна влада поки що не може собі уявити», — застеріг Петро Порошенко.

«Я залишаючись оптимістом. І можу сказати, що санкції, зокрема — і щодо незапуску Північного потоку-2 ще можливі. І наші дії можуть бути ефективніші», — резюмував Петро Порошенко.

Читайте також: Зеленський у неправовий спосіб намагається вирішити конституційну кризу в Україні, — Венеційська комісія

Схожі новини