Передплата 2024 ВЗ

Проти Білорусі ухвалили новий пакет санкцій

  • 01.12.2021, 13:55
  • 579

Посли країн Євросоюзу на засіданні 1 грудня прийняли п’ятий пакет санкцій проти Білорусі

Про це повідомив спецкореспондент «Радіо Свобода» у Брюселлі Рікард Джозвяк з посиланням на джерела.

«Посли Є С щойно дали зелене світло п’ятому пакету санкцій ЄС щодо Білорусі. 17 осіб і 11 організацій. Буде опубліковано в офіційному журналі ЄС завтра. Робота над шостим пакетом почалася, але поки рано говорити про цифри. Може бути готовий у січні-лютому», — написав Йозвяк.

27 послів ЄС мають офіційно погодитися з тим, що зростання кількості мігрантів уздовж кордону Білорусі з Польщею становить «гібридну війну» і є правовою основою для введення санкцій.

Цей пакет санкцій вводять через зростання кількості мігрантів уздовж кордону Білорусі з Польщею, що становить «гібридну війну» і може бути правовою основою для введення санкцій.

Як писало Reuters, п'ятий пакет санкцій буде спрямований проти білоруських чиновників, які, як вказують в ЄС «організували прибуття мігрантів в помсту за санкції щодо Мінська через порушення прав людини».

За словами дипломатів, країни ЄС також розглядають можливість розширення економічних санкцій щодо Білорусі, введених в липні, щодо місцевого перестрахувального сектора і його основної Державної компанії BelarusRe.

Читайте також: В Україні зросла мінімальна пенсія

Схожі новини