Передплата 2024 ВЗ

У Японії роздаватимуть гроші...дітям

Аби стимулювати економіку після пандемії

Уряд Японії планує надати усім дітям одноразову фінансову допомогу в розмірі 100 тисяч єн (близько 23 тисяч гривень) — у межах великого пакета стимулювання економіки. Про це повідомило японське видання Yomiuri Shimbun.

За інформацією видання, гроші мають одержати усі японські діти, від новонароджених до 18-річних, загалом близько 20 мільйонів осіб. Державному бюджету ця програма обійдеться у два трильйони єн (тобто близько 460 мільярдів гривень).

Роздача дітям грошей була однією з обіцянок, із якими йшла на парламентські вибори партія «Комеїто», коаліційний партнер керівної
Ліберально-демократичної партії (ЛДП), пише Yomiuri Shimbun. «Дати гроші тоді, коли це потрібно, — найправильніша річ, яку можна зробити», — заявив речник «Комеїто» Кадзуо Кітагава.

У квітні минулого року уряд експрем'єр-міністра Шинзо Абе виплатив по 100 тисяч єн кожному дорослому японцеві. За задумом, ці гроші мали піти на споживчий ринок і у такий спосіб «оживити» японську економіку (зокрема, торгівлю), яка потерпіла від тривалих ковідних локдаунів.

Однак, відзначає Yomiuri Shimbun, економісти підозрюють, що ті урядові виплати не змогли активізувати споживання. Японці залишили урядові допомоги на своїх банківських рахунках… Можливо, японські діти будуть не такими ощадливими, як їхні батьки, бабусі й дідусі?

Читайте також: У Північній Кореї їстимуть… чорних лебедів

Схожі новини