Передплата 2024 «Добра кухня»

У Північній Кореї їстимуть... чорних лебедів

У Пхеньяні придумали, як боротися з голодом

Про те, що у комуністичній Північній Кореї бракує харчів, її лідер Кім Чен Ин повідомив іще влітку. І ось нарешті у Пхеньяні придумали, як боротися з голодом. Як інформує видання Financial Times, державні ЗМІ КНДР повідомили про початок масового розведення у країні чорних лебедів — на м’ясо.

Офіційна пропаганда Північної Кореї пропагує м’ясо чорного лебедя як «смач­не» і навіть «лікувальне». Державні ЗМІ комуністичної держави також описують цей продукт як «надзвичайно здорову їжу ХХІ століття — з винятковим смаком і над­звичайно високою харчовою цінністю»…

У Північній Кореї зараз бракує не лише елементарних продуктів харчування, а й паперу й фарб для друкування готівко­вих грошей. Відтак замість купюр не­щасним жителям КНДР почали видавати спеціальні купони… І без того не зави­дна економічна ситуація Північної Кореї погіршилася через кілька стихійних лих і пандемію. Утім, за даними західних ме­діа, наразі влада КНДР жодного випадку зараження коронавірусом не визнала… Допомогу Москви, яка пропонувала вак­цину «Спутнік», Пхеньян відхилив.

Читайте також: Краковом шпацерують… дикі кабани

Схожі новини