Передплата 2024 ВЗ

Цензура у ЗМІ – неприпустима: опитування українців

  • 03.11.2021, 12:52
  • 467

Влада не повинна втручатися у роботу журналістів – результати опитування Центру Разумкова

Українці вважають неприпустимими жодні обмеження свободи слова та втручання влади у роботу ЗМІ. Зокрема, такої думки дотримуються 48,2% респондентів.

Такі результати опитування Центру Разумкова «Ставлення громадян України до відносин влади та ЗМІ (жовтень 2021 року)», проведене на замовлення OBOZREVATEL.

Лише 5,6% опитаних вважають обмеження роботи ЗМІ припустимими, а третина — 33,8% погоджуються з ними лише в інтересах нацбезпеки, якщо треба запобігти загрозам для країни.

У дослідженні наведено публічний конфлікт, що нещодавно виник між Офісом президента та низкою ЗМІ, зокрема Суспільним Т Б, Студією Савіка Шустера та іншими, які звинуватили владу у цензурі і тиску. Проте Офісом президента ці звинувачення були відкинуті. Більшість опитаних нічого не знають про цей конфлікт (42,7%) або не можуть визначитися зі своїм ставленням до нього (12,3%). 36,1% респондентів у цій суперечці більше довіряють журналістам, а 8,7% більше довіряють владі.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 23 по 27 жовтня 2021 рокуметодом САТІ (телефонне опитування). Було опитано 1200 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,9% з імовірністю 0,95.

Читайте також: Українці розчаровуються у Зеленському, — опитування

Схожі новини