Передплата 2024 «Добрий господар»

У США виявляють значне передозування ліками від коронавірусу

  • 05.09.2021, 10:35
  • 565

Цей препарат від паразитів, ним лікують COVID-19

В Оклахомі (США) фіксують випадки госпіталізацій пацієнтів з передозування антипаразитарним препаратом «Івермектин», який останнім часом використовують для лікування коронавірусу. Про це повідомляє ВВС із посиланням на доктора Джейсона Мак Елая з Оклахоми.

За його словами, невеликі дози цього препарату дозволяються людям, але не для лікування COVID-19.

«Ви повинні мати рецепт на цей препарат, оскільки це може бути небезпечно», — сказав лікар.

Він повідомив, що пацієнти, які приймали «Івермектин», надходили до лікарень з блювотою, болями у м’язах і навіть втратою зору.

«Деякі люди, які приймають невідповідні дози, насправді опинилися в гірших умовах, ніж якби спіймали коронавірус», — додав доктор.

Лікарський засіб «Івермектин» застосовується у лікарській практиці протягом десятиріч. Це протипаразитарний препарат, який застосовують для лікування низки паразитарних захворювань як людини, так і різних тварин, в тому числі свиней, великої рогатої худоби, коней, овець та верблюдів. Зокрема, його використовують для лікування корости, виведення вошей, гельмінтозів та міазів (хвороб, викликаних паразитичними личинками мух — ред.). Людям його дозволяють приймати у невеликих дозах.

Але цей препарат викликав суперечки після того, як його почали рекламували як спосіб лікування або профілактики коронавірусу, хоча його ефективність у боротьбі з цим вірусом ще не доведена. За даними ВВС, використання «Івермектину» стало настільки поширеним явищем у США, що Управління з контролю за продуктами та ліками (FDA) у серпні опублікувало заяву, в якій закликало людей не приймати його.

«Ви не кінь. Ви не корова», — заявили у FDA, попередивши, що прийом великих доз препарату небезпечний і може завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Читайте також: Коронавірус в Україні: нові випадки

Схожі новини