Чи потрібно їсти суп щодня
- 14.08.2021, 20:30
- 15.2K
Жодна дієтологічна організація, офіційні рекомендації США, Британії чи МОЗ України не стверджують, що «треба» чи «варто»
Тож хочете — їжте, не любите — біди нема.
Не змушуємо дітей їсти супи, якщо ті відмовляються на відріз!
Суп ніяким чином не профілактує гастрит чи інші проблеми із шлунково-кишковим трактом, ніяк не захищає слизову шлунка.
Суп навпаки іноді може стимулювати гастрит, підвищення кислотності. Тому вкрай важливо звести до мінімуму вживання жирних бульйонів, борщу на реберцях і поменше вершків та сметани у перші страви.
Легенький овочевий супчик корисний? Відносно.
Порція супу на обід, де плаває 2 суцвіття броколі, 3 кубики картопельки і кільце моркви — це як мертвому компрес: калорій мало, овочі ми розварили, ситість від фактично води — оманлива.
З’їли такий суп — менше з’їмо овочів/каші/птиці, бо ж «нема куди, не лізе».
У супі є якась користь? Звичайно!
Якщо суп приготований правильно, і якщо їмо його по любові, а не через силу. А ще — суп можемо додати до денної норми рідин.
Як зробити суп корисним?
- Готуємо на нежирному бульйоні (додаємо селеру, корінь петрушки в бульйон), без отих бабусиних засмажок моркви з цибулькою.
- Суп має бути густим від овочів, ідеально — овочі зварені аль денте. Додаємо горошок, стручкову квасолю, броколі, цвітну капусту — різноманіття овочів в тарілці. Робимо час від часу (бо все-таки нам потрібно їжу жувати, а не пити) супи-пюре, де щедро додаємо овочів, а не вершки чи масло (їх можна, але трошки).
- Додаємо в суп бобові, крупи — збільшуємо нутрітивну цінність страви.
- Щедро посипаємо суп свіжою (замороженою) зеленню
- Додаємо сушених трав, куркуми, суміш перців — ароматних спецій побільше, а солі поменше.
- Фаворити дієтологів серед супів — крем-суп з гарбуза та нуту, а також суп з червоною сочевицею.
Читайте також: Молодильний овоч: рецепти з цвітної капусти