Передплата 2025 «Добра кухня»

Борги ЛАЗу продали за 170 мільйонів

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий каже, «на території заводу треба відновити промислове виробництво»...

На відкритих торгах із продажу боргів збанкрутілого Львівського автобусного заводу (тобто майна, що було під заставою банку) їх придбало київське ТОВ «Капітал-Фінанс» — за 170 мільйонів гривень. Серед власників цієї фірми — львівський підприємець Максим Чухен.

За право придбати майно ЛАЗу на торгах змагалися шість фірм, стар­това вартість становила 76,58 міль­йона гривень. Продано головний ви­робничий корпус ЛАЗУ площею 123 тисячі квадратних метрів, колишня актова зала заводу, комплекс монас­тиря ордену Кармелітів босих та кос­телу Матері Божої площею 4,3 тися­чі квадратів", виробниче обладнання, склади, майстерні тощо.

Як пояснив на брифінгу голова Львівської ОТГ Андрій Садовий, на аукціоні продали лише частину за­ставного майна ЛАЗу. «Купівля за­боргованості не дає права користу­ватись майном заводу, — відзначив пан Садовий. — Таких боргів є багато, і вони розміщені у різних банках. Ми побачили різку зацікавленість до аук­ціону з боку саме будівельних ком­паній. Російські бандюки вивезли з ЛАЗу ще не все, тож чимало охочих завершити їхню роботу… Доводжу до відома потенційних інвесторів: на території заводу потрібно відновити промислове виробництво. Про жод­ну житлову забудову йтися не може. Це позиція громади міста. Не дозво­лимо змінити цільове призначення земельних ділянок. Львову потріб­ні високооплачувані робочі місця. У нас є потенціал для машинобудуван­ня. Трамваї, тролейбуси, електромо­білі — це те, що Львів може виготовля­ти для України та всього світу».