П'ять унікальних властивостей кориці, про які ви не здогадувалися
- 14.04.2021, 20:35
- 12.7K
Колись корицю прирівнювали до золота: за одну унцію прянощів давали стільки ж дорогоцінного металу. Часи змінилися, але дивовижні властивості кориці, як і раніше, актуальні
Кориця — ваші улюблені прянощі? Тоді ви напевно не відмовитеся від пряного лате або калорійних (але таких смачних!) булочок. Але корицю можна додавати і в чай, низькокалорійні десерти та вівсяну кашу. Тим паче, що у вас є мінімум шість причин це зробити, пише ukrrain.com.
- Поліпшення метаболізму
Чули про «жироспалювальні» спеції? Кориця теж до них належить.
Кориця містить особливу речовину — ціннамальдегід. Вона надає прянощам особливий аромат і запускає процес термогенезу в жирових клітинах, тому її радять додати в дієту, якщо ви хочете стати стрункішою.
- Профілактика діабету II типу
Нічні напади голоду, залежність від цукру та простих вуглеводів і малорухливий спосіб життя — це все фактори, які можуть викликати діабет.
Нечутливість до інсуліну розвивається унаслідок постійних стрибків рівня глюкози в крові. Кориця натомість зберігає її на сталому рівні, відновлюючи активність інсулінових рецепторів.
- Захист від «поганого» холестерину
Жири давно перестали вважати винятково шкідливими речовинами. Сьогодні їх ділять на «хороші» та «погані». Перші допомагають нам зберегти шкіру пружною, уникнути ламкості нігтів і випаданню волосся.
Інші — формують холестеринові бляшки в судинах і підвищують ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Кориця знижує кров'яний тиск і виводить «погані» жири з організму.
- Очищення дихальних шляхів
Кориця вважається одним із натуральних ліків в аюрведі. Вона очищує організм від зайвого слизу, а отже буде корисна під час застуди, бронхітів, алергічного кашлю. Звичайно, якщо у вас немає індивідуальної непереносності цих прянощів.
- Відновлення мікрофлори кишківника
Деякі спеції, зокрема кориця, мають пробіотичні властивості. Так-так, пробіотики містяться не тільки в молочних продуктах. Кориця підвищує біологічну активність нормальної мікрофлори кишківника. Вона потрібна, щоб підтримувати імунітет (як відомо, 80% його формується в кишківнику) і покращити стан шкіри.
Є у неї іще одна властивість, корисна для шлунково-кишкового тракту — вона стимулює травлення, що буде корисно в разі зниженої кислотності.