Передплата 2024 «Добрий господар»

Не стало заньківчанина Бориса Міруса

  • 13.04.2021, 14:10
  • 773

Інформація про смерть народного артиста України з’явилася на офіційній сторінці театру в мережі Фейсбук

«Не віриться… Сьогодні його не стало… Борис Михайлович Мірус …

Наша гордість, наш натхненник, Учитель та Корифей. Завжди у гарному настрої та з чудовим почуттям гумору. Людина з невичерпною енергією та любов`ю до життя. Ми вчилися у Вас акторської та життєвої мудрості, просили поради та дослухалися до критики. Дякуємо Вам за науку, теплі слова, велич та майстерність акторського таланту і за те, що Ви у нас були… Спочивайте з Богом, Майстере сцени!" - йдеться в повідомленні.

Інформацію про парастас та чин похорону опублікують згодом.

Довідка:

Борис Мірус народився 19 серпня 1928 року в селі Синякова Чортківського району Тернопільської області.

Після закінчення у 1948 році акторської студії при театрі імені Марії Заньковецької, був зарахований до складу трупи. Вже протягом 66 років актор залишається вірним цьому колективові. На його рахунку більше ніж 200 ролей в театрі та числення ролі у кіно. Їх могло би бути ще більше, аби не десятирічка у сталінських констаборах. Опинився він там 20-річним юнаком, маючи за плечима недовгий досвід акторства. Але він допоміг Борису Мірусу — дав змогу приймати участь у табірній самодіяльності, а потім потрапити до культбригади, що трішки прикрасило жахливі умови табірного існування, до того ж дало змогу і у тюрмі не полишати театральної практики.

Лауреат Обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури імені Бориса Романицького за акторські роботи, виконані протягом 2011−2013 років.

Читайте також: «У театрі говорили: «Мірус завжди викрутиться»

Схожі новини