Передплата 2024 «Добра кухня»

Максим Голенко очолив театр імені Марії Заньковецької

  • 07.06.2023, 14:40
  • 761

Максима Голенко призначили в.о. генерального директора — художнього керівника Національного театру імені Марії Заньковецької

Максим Голенко. Фото із мережі
Максим Голенко. Фото із мережі

Максим Голенко — один із відомих українських режисерів, родом із Миколаєва, освіту здобув у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого (КНУТКТ). З 2016 — головний режисер недержавного «Дикого театру» (м. Київ), з 2020 — головний режисер Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. Василя Василька.

Він поставив понад 50 вистав на сценах театрів в Києві, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Рівному, Миколаєві, Харкові та ін. В 2020 році спектакль «Енеїда-XXI» за п'єсою Віталія Ченського в постановці Максима Голенка здобув перемогу у IІІ Всеукраїнському театральному фестивалі-премії GRA (м. Київ) в номінації «Найкраща драматична вистава України».

Цьогоріч у фестивалі-премії беруть участь одразу три вистави Максима, одна з них — «Тригрошова опера» Бертольда Брехта в Театрі імені Марії Заньковецької.

«Одразу можу сказати, що радикальних кадрових змін чи карколомної зміни репертуарної афіші не відбудеться — ті, хто знає, як влаштований виробничий процес в театрі, можуть підтвердити, що це і не можливо за короткий проміжок часу. Але, безумовно, я для себе обрав кілька цілей в короткій перспективі до проведення конкурсу, буду сподіватися, що до кінця року вдасться їх реалізувати. Я планую найближчим часом обговорити ці плани з колективом театру, а також із культурним середовищем Львова», — заявив Максим Голенко.