Сила та користь: що приготувати із броколі
- 13.04.2021, 20:30
- 3 812
Цей продукт – просто знахідка, адже у складі капусти броколі є різноманітні вітаміни і поживні речовини, як-от: магній, фосфор, цинк, кальцій, залізо, марганець і сірка. У цій капусті також міститься клітковина і цілий спектр вітамінів С, групи B, Е, К і РР
Що ж можна приготувати із броколі?
Зелений салат з броколі та яблука
Рецепт:
броколі — 300 г
кріп — 50 г
яблука — 100 г
один лимон
олія
сіль за смаком
Миємо броколі холодною водою, суцвіття відокремлюємо від стебел, на три хвилини стебла опускаємо в трохи підсолену киплячу воду.
В воду кидаємо і суцвіття, потім ще пару хвилин варимо.
Витягуємо капусту.
Яблука чистимо повністю і нарізаємо невеликими часточками, кріп дрібно нарізаємо.
Лимон слід вимити і разом з шкіркою нарізати дуже тоненькими кружальцями.
Всі компоненти салату змішуємо і заправляємо олією.
Броколі в клярі з часником
Рецепт:
броколі — 500 г
два яйця
1 ст. ложка борошна
вершки — 50 мл.
олія
часник і сіль за смаком
Броколі слід ретельно вимити холодною водою, суцвіття відокремити.
Потім збити яйця, до них додати вершки, сіль і борошно.
Усе ретельно перемішати.
Тоді суцвіття змочити в клярі і обсмажити в рослинній олії.
Готову страву для гостроти посипати дрібно нарізаним часничком.
Сирний омлет з броколі
Рецепт:
броколі — 750 г
яйця — 4 шт.
сир — 100 г
мелені сухарі — 3−4 ст. л.
сметана — 250 г
масло вершкове
Суцвіття броколі помити і варити у киплячій підсоленій воді приблизно 7 хвилин.
Тоді покласти суцвіття у сковорідку, змащену вершковим маслом.
Яйця слід ретельно збити, а потім додати в них сметану і знову збити.
Сир, натертий на дрібній тертці, додати у збиту основу для омлету.
Залити сумішшю капусту у формі для омлету.
Зверху посипати омлет тертими сухариками, на 20 хвилин поставити страву у розігріту духовку.
Дуже смачно вийде, якщо додати філе курки. Броколі з куркою — це надзвичайно смачно.
Читайте також: Як покращити травлення: 10 порад від фахівців