Передплата 2024 «Добрий господар»

На Київщині продовжили жорсткий карантин

  • 10.04.2021, 13:15
  • 600

У Київській області дію протиепідемічних заходів через поширення коронавірусу продовжили до 23 квітня

Про це повідомила пресслужба Київської облдержадміністрації.

«Ситуація з поширенням COVID-19 в нашій області залишається складною. Майже щодня фіксуємо дуже високий рівень захворюваності та госпіталізації. Водночас ми бачимо, що напруженість ситуації варіюється залежно від території. В об’єднаних громадах ситуація також дуже різна.

Тому комісія вирішила продовжити додаткові протиепідемічні заходи в області до 23 квітня. Ще раз наголошую кожна громада має окремо ухвалювати рішення про застосування заходів, передбачених цим протоколом, оцінюючи ситуацію на своїй території", — заявив очільник Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Тобто на території Київщини продовжують діяти всі протиепідемічні заходи, передбачені для червоного рівня протиепідемічної небезпеки.

Крім того, окремим територіям Київської області залежно від епідемічного стану рекомендують:

  • дозволити з урахуванням завантаженості збільшувати або зменшувати кількість громадського транспорту, а також інтервал руху на внутрішньообласних автобусних маршрутах, крім таких годин: із 07:00 по 10:00, із 16:00 до 20:00;
  • здійснювати перевезення пасажирів у кількості 50 відсотків, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу i визначена в його реєстраційних документах;
  • проінформувати жителів Київщини про зміни в графіках перевезень;
  • рекомендувати керівникам закладів торгівлі пріоритетне обслуговування з 10:00 до 12:00 людей похилого віку.

Читайте також: Карантин у Львові: транспорт переходить у режим спецперевезень

Нагадаємо, 5 березня міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що Україна вступила у третю хвилю поширення коронавірусу COVID-19. Зростання захворюваності прогнозується уже на кінець квітня. Днем раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що не виключає введення в Україні жорсткого карантину на тлі росту захворюваності на коронавірус.

Максим Степанов згодом повідомив, що зараз нема потреби запроваджувати загальнонаціональний локдаун (жорсткий карантин) через ситуацію з коронавірусом COVID-19.

Водночас у Міністерстві охорони здоров’я очікували чергового підвищення рівня захворюваності на коронавірус та госпіталізації протягом найближчих тижнів. У МОЗ вважають адаптивний карантин «найкращою стратегією» в цій ситуації.

Схожі новини