Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Картопля по-новому: підбірка страв нашвидкоруч

  • 04.04.2021, 20:15
  • 25.7K

Додамо трохи свята у буденну картоплю - приготуємо пісні і дієтичні, дуже смачні, прості та оригінальні страви з традиційного овоча

Жульєн в картопляних гніздах

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Незвичайна і оригінальна подача звичайної страви з картоплі — картопляного пюре і жульєну. Страви з грибів дуже смачні, спробуйте.

Інгредієнти:

Пюре:

Пюре картопляне — 1 кг

Яйце куряче — 1 шт.

Крохмаль — 2 ст. л.

Масло вершкове — 30 г

Сіль за смаком

Жюльєн:

Філе куряче — 600 г

Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Печериці — 300 г

Сіль за смаком

Перець чорний

Сметана — 200 г

Сир твердий (за смаком можна додати менше / більше) — 200 г

Олія — ​​2 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Картопляне пюре: відварюємо картоплю, перетираємо в пюре разом з яйцем, вершковим маслом і 2 ст. л. крохмалю.

Для жульєну: цибулю, філе та гриби нарізаємо кубиками.

Цибулю обсмажуємо на маслі, додаємо нарізане куряче філе, обсмажуємо. Коли курка підсмажиться — додаємо спеції: сіль, перець, і ваші улюблені.

Потім нарізані гриби обсмажуємо ще хвилин 5−7.

Далі зі сметаною тушкуємо все разом ще кілька хвилин і додаємо натертий сир.

Картопляне пюре відкидаємо через кондитерський мішок на лист, застелений пергаментним папером.

В «гніздо» вкладаємо наш жульєн.

І ще «відкидаємо» бортики з картоплі.

Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 15−20 хвилин.

Через 5 хвилин посипаємо наші «гнізда» зверху тертим сиром і ще раз в духовку.

Смачного!

Картопляно-цибулеве пюре

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Ніжне, повітряне, ароматне пюре на молоці. Чудовий, смачний гарнір до смаженого м'яса, птиці і дичини!

Інгредієнти:

Картопля — 400 г

Цибуля ріпчаста — 400 г

Часник — 2 зуб.

Масло вершкове — 3 ст. л.

Сіль за смаком)

Молоко (за смаком) — 100 мл

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Картоплю почистити, порізати великими шматками і зварити до готовності в підсоленій воді.

Цибулю порізати.

Смажити її на вершковому маслі, на середньому вогні. Взяти одну ложку від загальної кількості. Через дві-три хвилини додати часник, дрібно порізаний.

Сильно засмажувати цибулю не треба, вона повинна бути злегка золотистою і прозорою. В процесі додати ложку-дві картопляного відвару, підсолити (можна злегка поперчити за бажанням) і довести цибулю до повної готовності.

З картоплі злити воду. Картоплю перетворити в пюре. Молоко підігріти до гарячого.

Цибулю теж перетворити в пюре зручним способом.

З'єднати картопляне і цибульне пюре. Збити міксером, все добре перемішавши.

Далі додати дві ложки м'якого вершкового масла, досолити, якщо потрібно, і влити молоко. Молока взяти небагато. Все відразу вливати не слід! І знову збити, все добре з'єднавши.

Масла використовуйте на свій смак. Замість молока можна взяти картопляний відвар. Таке пюре буде нітрохи не гірше, а зберігатися буде довше! Можна замінити це все вершками.

Подавати відразу ж, прикрасивши улюбленою рубаною зеленню! Смачного!

Картопляні котлети з пармезаном

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Ці котлетки можна подати як гарячу закуску, так і основну страву. Просто, ситно і смачно!

Інгредієнти:

Картопля — 500 г

Яйце куряче — 2 шт.

Пармезан (тертий) — ¼ скл.

Цибуля зелена (дрібно нарізана) — 3 ст. л.

Зелень (дрібно нарізана, у мене кріп і петрушка) — 2 ст. л.

Сіль за смаком

Перець чорний — за смаком

Часник — 1 зуб.

Олія (для смаження)

Сухарі панірувальні

Картоплю вимити і відварити в підсоленій воді, потім злегка охолодити, очистити від шкірки і розім'яти.

Приправити сіллю і перцем, додати яйця, тертий пармезан, подрібнений зубчик часнику, дрібно нарізану зелень і зелену цибулю.

Сформувати котлети, запанірувати їх за бажанням і обсмажити з обох боків до золотистого кольору.

Подавати відразу ж з будь-яким соусом на ваш вибір. Смачного!

Читайте також: Швидко та корисно: що приготувати з манної крупи?

Схожі новини