Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Друзі подарували... левеня

Чоловік передав його у Луцький звіринець

Дивовижний подарунок перед Новим роком отримав Луцький зоопарк — звіринцю презентували молоденьке левеня. Чоловік, який не побажав називатися, приніс звірятко, бо не мав можливості доглядати його вдома.

Як стало відомо, левеня чоловік отримав у подарунок від друзів. Назвав його Ланою. Тепер нею опікуватимуться працівники Луцького зоопарку.

Тут є пара левів, яка колись щороку радувала потомством, — Нік і Даша. Бувало, мама виношувала одне дитятко, а бувало, й чотири! Та досі малеча не залишалася жити з батьками, адже звіринці обмінюються поповненням, яке мають, — натомість до Луцька прибули інші звірі. Лана ж, обіцяють, отримає луцьку прописку. І коли потепліє, її переведуть у вольєр до дорослих левів. Зараз молодій левичці п’ять місяців. Своїх дорослих родичів вона вже бачила.

Лана народилася у серпні, має паспорт, — розповіли у зоопарку. — На щастя, чоловік зрозумів, що не знає усіх тонкощів вигодовування таких тварин і не впорається із доглядом за хоч і маленьким, однак хижаком. Вибрав саме Луцький зоопарк, бо чув, що тут підопічним забезпечують гідні умови проживання. Сам прийшов до нас найперше як відвідувач, аби на власні очі переконатися у тому, що тваринкам тут комфортно. Лише потім розповів, яка насправді була мета візиту.

Схожі новини