Передплата 2025 ВЗ

А у вихідні тваринам подають гарбузи

У жителів Київського зоопарку дещо змінився раціон. В їхнє меню почали вводити нові природні вітаміни — гарбузи на зміну літнім кавунам

Цьому бізонові гарбузи слугують прекрасним десертом.
Цьому бізонові гарбузи слугують прекрасним десертом.

Гарбузами смакують бізо­ни, зубри, коні Пржевальсько­го. На вихідні, із 12.00 до 12.30, адміністрація звіринця вла­штувала їм показові обіди. По­дивитися на трапезу копитних може будь-хто із відвідувачів зоопарку.

«Це не тільки корисні та поживні вітамінно-мінераль­ні обіди, а й частина програми зі збагачення середовища для тварин. Саме ця програма розвиває природні здібності та ін­стинкти мешканців зоологічних парків, а також сприяє їхньому здоров’ю та благополуччю», — так співробітники Київського зо­опарку пояснили мету своєї но­вої акції. І запросили любителів тварин приходити до них по до­брий настрій і позитивні емоції.

Ветеринари стверджують, що гарбузи є природними ан­тиоксидантами, які сповільню­ють процес старіння організму. Вони поліпшують роботу систе­ми травлення. На думку фахів­ців, присутні у гарбузах флаво­ноїди запобігають утворенню пухлин. А наявні у цьому овочі мінерали (кальцій, калій, маг­ній, марганець, цинк, фтор, за­лізо) нормалізують кровотво­рення, зміцнюють кістки і зуби тварин. Важливу роль відігра­ють наявні у гарбузах вітаміни групи В, С, Е та бета-каротин.