Передплата 2024 ВЗ

Загадковий металевий моноліт продовжує мандрувати світом

  • 03.12.2020, 19:15
  • 1 052

Загадкова металева скульптура у формі обеліску раптово з'явилась на вершині гори у Каліфорнії (штат США). До того дивна інсталяція зникла з пустелі у штаті Юта, а схожий об'єкт знаходили також у Румунії

Про це пише Insider.

Металевий моноліт заввишки три метри на вершині Соснової гори в Атаскадеро, штат Каліфорнія, випадково знайшли місцеві жителі, що займаються пішохідним туризмом (хайкінгом).

Конструкція схожа на ту, що раніше виявили у штаті Юта: моноліт так само був суцільно металевий та мав три сторони. Та, на відміну від свого попередника, цей не був міцно закріплений і його можна було зрушити з місця сильним натиском.

Звідки з'явилась ця конструкція — невідомо. Місцевий житель Рей Джонсон повідомив журналістам, що у вівторок, 1 листопада, цього об'єкту ще не було.

Раніше схожий моноліт зник з пустелі штату Юта в США, всього за 9 днів після того, як його вперше побачили.

У день раптового зникнення схожий предмет знайшли у Румунії на пагорбі поблизу міста П'ятра-Нямц, що на північному сході країни.

Читайте також: Нове лихо: у США побоюються нашестя ящірок розміром із собаку

Між знайденими обелісками знайшли невелику різницю у висоті та поверхні об'єкту — якщо у США він мав гладенькі стінки, то у Румунії був ніби помальований колами.

Невідому металеву конструкцію у формі обеліска висотою приблизно 3,6 метра знайшли в пустелі штату Юта під час планового польоту гелікоптера, який здійснювали для моніторингу популяції диких баранів у регіоні.

Моноліт помітив один із біологів, який перебував на борту. Аби впевнитися в знахідці, група приземлилася на місці і переконалася, що це справді металевий моноліт.

Фото невідомої інсталяції одразу ж привернуло увагу людей. Дехто навіть припустив, що це художня інсталяція, натхненна фільмом Стенлі Кубрика «Космічна одіссея 2001 року».

Після того, як у соцмережах поширилося фото конструкції, люди почали вираховувати, де саме в пустелі розташований цей об'єкт. Дехто навіть приїжджав поглянути на нього.

Схожі новини