Як приготувати грибну юшку: старовинний карпатський рецепт
- 29.10.2020, 20:35
- 232.4K
Осінь - грибна пора!
tochka.net знайшла найсмачніший рецепт української кухні — карпатську грибну юшку. На Закарпатті її, зазвичай, готують з білими грибами. Однак їх можна замінити, наприклад, печерицями.
Інгредієнти для грибної юшки:
- гриби білі — 500 г. (свіжі) або 150 г. (сушені);
- морква -1 шт.;
- лист лавровий — 3 шт.;
- перець чорний мелений;
- цибуля — 2−3 шт.;
- масло вершкове 100 г.;
- сметана (або вершки) -200 г.;
- борошно — 2−3 ст. ложки;
- вода — 3−4 л.;
- Свіжі гриби помий, очисть і дрібно поріж. Залий водою, посоли і вари годину. Якщо гриби сушені, перед варінням потримай їх у воді 15 хвилин.
- Моркву потри на дрібній тертці і закинь в бульйон. Коли морква звариться, додай лавровий лист і чорний перець.
- Цибулю наріж кубиками, відправ на сковороду з вершковим маслом (40 г.), злегка посип меленим перцем і став на вогонь, пасеруй цибулю до легкого золотистого кольору. Перекинь готову цибулю в окрему тарілку.
- Виклади в сковороду 70 г. вершкового масла, розтопи. У розтоплене масло висип борошно і заварюй на маленькому вогні, постійно помішуючи.
- Додай сметану. Перемішай і потримай на вогні ще хвилинку.
- В отриману суміш поступово по 1−2 ополоника вливай грибний бульйон і перемішуй віночком, щоб вийшов сметанно-борошняний соус.
- З'єднай бульйон із соусом і цибулею. Став на вогонь і чекай закипання.
Подавай грибну юшку гарячою.