Передплата 2024 ВЗ

Як приготувати грибну юшку: старовинний карпатський рецепт

  • 29.10.2020, 20:35
  • 171.2K

Осінь - грибна пора!

tochka.net знайшла найсмачніший рецепт української кухні — карпатську грибну юшку. На Закарпатті її, зазвичай, готують з білими грибами. Однак їх можна замінити, наприклад, печерицями.

Інгредієнти для грибної юшки:

  • гриби білі — 500 г. (свіжі) або 150 г. (сушені);
  • морква -1 шт.;
  • лист лавровий — 3 шт.;
  • перець чорний мелений;
  • цибуля — 2−3 шт.;
  • масло вершкове 100 г.;
  • сметана (або вершки) -200 г.;
  • борошно — 2−3 ст. ложки;
  • вода — 3−4 л.;

  • Свіжі гриби помий, очисть і дрібно поріж. Залий водою, посоли і вари годину. Якщо гриби сушені, перед варінням потримай їх у воді 15 хвилин.
  • Моркву потри на дрібній тертці і закинь в бульйон. Коли морква звариться, додай лавровий лист і чорний перець.
  • Цибулю наріж кубиками, відправ на сковороду з вершковим маслом (40 г.), злегка посип меленим перцем і став на вогонь, пасеруй цибулю до легкого золотистого кольору. Перекинь готову цибулю в окрему тарілку.
  • Виклади в сковороду 70 г. вершкового масла, розтопи. У розтоплене масло висип борошно і заварюй на маленькому вогні, постійно помішуючи.
  • Додай сметану. Перемішай і потримай на вогні ще хвилинку.
  • В отриману суміш поступово по 1−2 ополоника вливай грибний бульйон і перемішуй віночком, щоб вийшов сметанно-борошняний соус.
  • З'єднай бульйон із соусом і цибулею. Став на вогонь і чекай закипання.

Подавай грибну юшку гарячою.

Схожі новини