Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Свято для корупціонерів: через рішення КСУ закрили понад 100 кримінальних справ

  • 29.10.2020, 15:15
  • 709

Через рішення Конституційного суду, яким скасовано кримінальну відповідальність за неправдиве декларування та обмежено повноваження Нацагентства з питань запобігання корупції, буде закрито понад 100 кримінальних проваджень

Про це повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро.

«Станом на 27 жовтня 2020 року в роботі НАБУ перебувало 110 кримінальних проваджень, в межах яких детективи досліджують близько 180 фактів умисного внесення посадовцями недостовірних відомостей до е-декларацій. 7 особам, серед яких троє колишніх народних депутатів, повідомлено про підозру. 34 справи скеровано до суду. Стосовно 13 осіб є рішення суду (6 вироків, стосовно 7 осіб справи закриті за нереабілітуючими підставами). Через рішення КСУ всі ці справи мають бути закриті. Відтак, посадовці, викриті на зловживаннях, уникнуть відповідальності», — повідомили в НАБУ.

Читайте також: Голова КС не задекларував землю в Криму, таємно придбану після анексії

У відомстві наголошують, що рішення було політичним і у такий спосіб КСУ захищає інтереси окремих суддів, проти яких було відкрито кримінальне провадження.

«Таке рішення не витримує жодної критики, ані з етичної, ані з правової точки зору. Адже остаточне рішення в разі виявлених порушень суддями законодавства у сфері запобігання корупції є виключною прерогативою судів, а не НАЗК чи НАБУ. Відтак висновки КСУ про нібито порушення незалежності суддів за нинішнього законодавства про запобігання корупції є безпідставними», — вважають у відомстві.

Схожі новини