Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Взимку експерти чекають погіршення ситуації з коронавірусом

  • 17.09.2020, 13:10
  • 685

Експерти оцінили масштаби нової хвилі коронавірусу

Із наближенням зимового сезону світові експерти в області охорони здоров’я побоюються, що зниження температури може спровокувати другу хвилю пандемії, про це пише НВ.

Зараз вірус все ще поширюється із загрозливою швидкістю і друга хвиля може стати набагато більш серйозною, ніж перша.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), на сьогодні (17 вересня) вірус заразив більше 29 мільйонів чоловік і став причиною смерті 931 321 людини. Хоча дослідники в усьому світі поспішають створити вакцину від нового коронавірусу, навряд чи вона стане доступною для широкого загалу найближчим часом.

Нещодавно Роберт Редфілд, директор Центрів США по контролю і профілактиці захворювань (CDC), також заявив, що вакцина навряд чи буде готова до літа 2021 року.

Хоча дослідники дуже чітко розуміють, як вірус поводитиметься при більш низьких температурах, в декількох звітах передбачається, що взимку він може виживати довше. Клаус Стор, експерт з інфекційних захворювань, який раніше працював з ВООЗ, зазначив, що епідеміологічний поведінку нового коронавірусу не буде сильно відрізнятися від інших респіраторних захворювань, які зазвичай повертаються взимку. Наприклад, вірус грипу частіше поширюється взимку, ніж влітку.

Академія медичних наук Великобританії також передбачила пік госпіталізацій і смертей в січні / лютому 2021 року зі такою ж величиною, що і перша хвиля навесні 2020 року.

Дослідження, проведене спільно дослідниками з IIT-Bhubaneswar і AIIMS, також показало, що зниження температури сприятиме поширенню COVID-19 в країні.

Фахівців в галузі охорони здоров’я також більше турбує те, що пандемія може збігатися з сезоном грипу, який зазвичай починається в жовтні і досягає піку в період з грудня по лютий. Це може викликати додаткове навантаження на і без того перевантажену систему охорони здоров’я.

І COVID-19, і грип впливають на дихальну систему, тому кожен з них може погіршити стан іншого. Крім того, оскільки ці два захворювання мають деякі загальні симптоми, відрізнити їх може бути складно. Це буде перешкоджати зусиллям лікарень по виявленню підозрюваних випадків COVID-19. Тому в цьому році рекомендується зробити щеплення від грипу всім.

«У найближчі кілька місяців деякі речі, ймовірно, стануть ще складніше, ніж влітку», — сказала Меркель.

За словами німецького канцлера, уряд зробить все, щоб захистити дітей від пандемії і зберегти робочі місця під час коронавірусної кризи.

«Зробимо все, щоб наші діти не постраждали від пандемії. Школа і дитячий садок повинні бути в пріоритеті «, — сказала вона.

На початку пандемії Німеччини вдавалося стримувати поширення COVID-19 в порівнянні з іншими європейськими країнами. Але з початку липня кількість нових заражень почала зростати і в останні кілька тижнів ще більше збільшилася.

Схожі новини