Передплата 2024 ВЗ

У Харкові побили журналіста, який повідомив про порушення карантину

  • 02.05.2020, 22:15
  • 1 367

У Харкові поліція відмовилася вжити заходів щодо місцевих жителів, які порушують карантин, а журналіста, який викликав копів, жорстоко побили, коли правоохоронці поїхали

Інцидент стався 1 травня з журналістом Микитою Книшем. Про це він сам повідомив у Facebook, опублікувавши фрагмент відео побиття та показавши побої.

Крім того, зловмисники вкрали сумку чоловіка з ноутбуком та особистими речами.

Книш вирішив зняти порушення карантину на парковці біля станції метро Наукова, де любить проводити своє дозвілля «золота молодь». Деякі порушники виправдовувалися, проте деякі почали ображати журналіста.

Той після зйомки викликав на місце інциденту копів, але ті заявили, що нічого не можуть зробити, оскільки «урядова постанова про карантин — це рекомендація, а не вимога».

Читайте також: У Києві дівчина отримала стусанів від поліцейських за «порушення карантину»

Коли поліція поїхала, на журналіста напали й сильно побили. Той уже вдруге викликав правоохоронців і поїхав до лікарні знімати побої.

Національна спілка журналістів України засудила побиття журналіста й закликав поліцію адекватно відреагувати на інцидент.

«Поліцейські на місці події повинні були оцінити ризики для журналіста, не кажучи вже про реагування на факт жорсткого порушення карантину», — зазначив голова спілки Сергій Томіленко.

Схожі новини

Читайте також

12.03.2024

Віталій Портников: «Мені цікаво спілкуватися з тими, хто розвивається інакше, ніж я»

Це друга частина розмови з відомим журналістом, публіцистом, пись­менником Віталієм Портниковим на Ютюб-каналі головного редактора «Високого Замку» Наталії Балюк «Ба­лючі теми». Перша частина, присвя­чена другій річниці великої війни, була надрукована в одному з попередніх тижневиків. Ця частина присвячена самому Віталію. Розмова вийшла легка і невимушена…