Передплата 2024 ВЗ

Весна стартувала з Міжнародної виставки котів Cat Fest 2020 (фото)

У бенгальця Дрого виставковий графік розписаний на цілий рік

Весна у Львові стартувала із Міжнародної виставки котів Cat Fest 2020 і вразила поціновувачів чотирилапих розмаїттям порід, а також позитивними емоціями. Упродовж двох днів у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді любителі котів мали нагоду помилуватися цими загадковими тваринками, з якими асоціюються перші березневі дні.

Визначали найкращих міжнародні судді з Польщі, Білорусі та України. Українське фелінологічне об’єднання організувало цікаві та пізнавальні презентації порід і конкурси з глядача­ми. На «котофест» власники привезли понад сотню пухнастих друзів: мейн-кунів, сфінксів, скоттіш фолдів. Були коти аборигенні, рідкісні, різноманітних забарвлень: білі, голубі, руді, черепахо­ві. Багато рідкісних, багато чемпіонів… Зокрема, були з Кривого Рогу чемпіони світу — сфінкси.

Журналіст «ВЗ» поспілкувалася з власниками породистих котів. Непросто доглянути таку тваринку. Задоволення — не з дешевих. Уляна Ковпак тримає ча­рівних шотландських кішок. Розповідає, що їдять вони здебільшого молоденьку яловичину та сухі корми, у яких містять­ся найнеобхідніші для тварин вітаміни та мікроелементи.

Переможцем виставки упродовж двох днів був дворічний чарівний кіт Дрого бенгальської породи. Його влас­ник — львів’янин Олесь Войтюк. Дрого — улюбленець усієї родини. Він лагід­ний та спокійний. Тваринку привезли з Угорщини. Дрого неодноразово брав участь у міжнародних та українських виставках. Кіт — єврочемпіон, а зараз готується позмагатися за звання чем­піона світу — на міжнародній виставці у передмісті Варшави. Як підкреслює власник, їхній графік розписаний на ці­лий рік.

Олесь Войтюк зі своїм Дрого – єврочемпіоном.
Олесь Войтюк зі своїм Дрого – єврочемпіоном.
Уляна Ковпак та її милі “шотландці”.
Уляна Ковпак та її милі “шотландці”.
Спілкування з котиками – насолода для малечі.
Спілкування з котиками – насолода для малечі.

Фото Олександра Волчанського і Євгена Кравса

Схожі новини