Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бандити побили господиню будинку

Зв'язали та разом з дітьми замкнули у підвалі... Слідство у справі про резонансний напад у Яворівському районі триває

Після виборів до Яворівського відділу поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на приватний будинок, що стався в одному з сіл району.

Правоохоронці встановили: 22 липня, близько опівночі, зловмисники у масках пошкодили вікно та проникли у житловий будинок. Вдома у цей час перебувала 52-річна господиня з двома шестирічними дітьми. Нападники, застосувавши фізичну силу, зв’язали жінку та замкнули її разом з дітьми у підвалі. Після цього заволоділи грошовими коштами (яку саме суму вкрали, правоохоронці не уточнюють) та іншим майном, після чого втекли.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 (розбій) К К України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Поліцейські встановлюють обставини події, призначені експертизи, досудове розслідування триває. Усіх, хто володіє інформацією, що допоможе у розкритті злочину, правоохоронці закликають зголоситись на оперативну лінію 102.

Я зателефонувала до головного правоохоронця Львівщини Валерія Середи, аби дізнатися подробиці резонансного нападу. У ЗМІ з'явилася інформація про те, що власником будинку начебто є член наглядової ради цукрового заводу. Генерал ані не підтвердив цієї інформації, ані не спростував… «Це потерпілі, і ми працюємо», — сказав Валерій Середа. Деталей розслідування пан Середа теж не захотів розкривати. Але додав: «Коли слідство завершиться, тоді про цей випадок поінформуємо».

Схожі новини