Передплата 2024 ВЗ

«Пітер Пен – нова історія»

Прем’єру вистави за відомою казкою Джеймса Баррі представлять цими вихідними заньківчани.

Це буде остання прем’єра 101-го сезону в Театрі ім. Марії Заньковецької. За постановку «Пітера Пена…» взялася режисерка Олеся Галканова-Лань. У головних ролях — Назарій Московець та Марія Шумейко (на фото). Художник по костюмах — Олексій Лань, один з творців костюмів для фільму «Король Данило».

За словами Олесі Галканової-Лань, вона працювала над текстом казки понад півроку, щоб вибрати найцікавіші епізоди і створити півторагодинну виставу, перенісши героїв з початку ХХ століття у двадцять перше. У виставі — нові сучасні мотиви, піднято проблеми стосунків батьків і дітей-підлітків. Підлітковий період — дуже складний, тому важливо, аби батьки у цей час максимально переймалися життям і дозвіллям своїх дітей, щоб не втратити невидимий зв’язок з ними. «Головний меседж вистави — дорослі забувають про свої дитячі мрії, тому Пітер Пен не хоче дорослішати, він боїться стати черствим», — сказала режисерка Олеся Галканова-Лань.

Нову постановку заньківчан можна назвати мюзиклом, адже тут багато музики, танців і пісень, які виконують актори. Саундтрек «Обіцяна земля» написав Олександр Мельник.

Схожі новини